Заклад дошкільної освіти "Сонечко" с.Скибин
Черкаська область, Уманський район

2021-2022 навчальний рік

З В І Т

директора закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» с.Скибин

Поліщук Лариси Петрівни по підсумкам роботи за 2021-2022 навчальний рік перед педагогічним колективом та громадськістю

 На виконання Національної доктрини розвитку освіти, п. 3 наказу Міністерства освіти і науки від 23.03.2005 № 178, Положення про дошкільний навчальний заклад, з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття і виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у навчальних закладах, що базуються на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації я, Поліщук Лариса Петрівна , директор закладу дошкільної освіти (ясел-садка) «Сонечко» с.Скибин (далі – ЗДО «Сонечко»), освіта повна вища педагогічна, педагогічний стаж 28 років, звітую про основні напрямки своєї діяльності за 2021-2022 навчальний рік.

 ЗАВДАННЯ ЗВІТУВАННЯ:

1. Забезпечити прозорість, відкритість і демократичність управління навчальним закладом.

2. Стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом.

1. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОї освіти

ЗДО «Сонечко» розпочав функціонування з 1985 року. З 2005 року функціонує при Скибинському ЗЗСО I – III ступенів.

ЗДО «Сонечко» загально розвиваючого типу, підпорядкований відділу освіти Жашківської міської ради Черкаської області, знаходиться  по вулиці Героїв Небесної Сотні, 72.

Заклад дошкільної освіти працює за п’ятиденним робочим тижнем. Режим роботи закладу 9 годин: з 8.00 до 17.00.

ЗДО у своїй діяльності керується: Конституцією України, Законами України « Про освіту», « Про дошкільну освіту» і Положенням про дошкільний навчальний заклад, іншими нормативно – правовими актами, актами Президента, Кабінету Міністрів України, наказами МОНУ, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями Жашківської міської ради, наказами відділу освіти Жашківської міської ради, Статуту ЗДО .

Головною метою діяльності закладу дошкільної освіти є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, створення умов для їх фізичного, розумового і духовного розвитку.

Головними завданнями закладу дошкільної освіти є:

  • реалізація державної політики в галузі дошкільної освіти;
  • збереження та зміцнення фізичного, психічного. Духовного здоров’я дитини;
  • здійснення заходів, спрямованих на забезпечення корекційно– розвивальної та лікувально–оздоровчої роботи з дітьми;
  • виховання любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної мови, регіональних мов або меншин та рідної мови, національних цінностей українського народу, а також цінностей інших націй і народів, свідомого ставлення до себе, оточення та довкілля;
  • формування особистості дитини, розвиток її творчих здібностей, набуття нею соціального досвіду;
  • виконання вимог Базового компонента дошкільної освіти;
  • здійснення соціально – педагогічного патронату сім’ї  та надання їй консультативної допомоги;
  • забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту.

Організація навчання здійснюється українською мовою,  в основному в ігровій формі.

У закладі дотримано всіх протиепідемічних заходів, забезпечено працівників усіма засобами індивідуального захисту та дератизаційними засобами. 

Стан матеріально-технічної бази в закладі «Сонечко» с.Скибин знаходиться в задовільному стані. Групові приміщення забезпечені меблями та ігровим обладнанням, мають сучасний інтер’єр. Розвивальне середовище дитячого садка організовано з урахуванням інтересів дітей і відповідає їх віковим особливостям. Для занять дітей створені всі умови, а саме, обладнані медичний кабінет, методичний кабінет, прогулянкові майданчики, спортивний та ігрові майданчики.

Діяльність керівника закладу дошкільної освіти направлена на вирішення освітніх, методичних, адміністративних, фінансових, господарських та інших питань, які виникають у процесі діяльності ЗДО.

 

2. СКЛАД ВИХОВАНЦІВ.

ЗДО має не типове приміщення.

За проектною потужністю дошкільний заклад розрахований на 48 місць для дітей віком від 1-го до 6 років. Загальна площа приміщення: 584 кв. м., із них – 100. 8 кв. м для дітей ясельно-молодшого віку; 98.4 кв. м. для дітей середнього віку; 49.2 кв. м. для дітей старшого дошкільного віку. Загальна площа території: 2000 кв. м.

Комплектація груп дітьми в 2021-2022 навчальному році складала на початок навчального року  – 36- дітей, на кінець року – 32 дітей.

Групи комплектуються за віковими ознаками (одновікові, різновікові), відповідно до нормативів наповнюваності, санітарно-гігієнічних норм і правил утримання дітей в закладі дошкільної освіти з урахуванням батьківських запитів .

В ЗДО до 30.11.2021 року функціонували 3 групи:

- 1 група для дітей ясельно-молодшого віку;

- 1 група для дітей середнього  віку;

- 1 група для дітей старшого  віку.

З 01.12.2021 року у зв’язку з низьким відвідуванням дітьми ЗДО було закрито третю вікову групу. В закладі залишилося 2 групи: різновікова ясельно-молодша та різновікова інклюзивна середньо-старша групи.

З 11.05.2022 року у зв’язку із зменшенням спискового складу вихованців у ЗДО «Сонечко» до 32 осіб, із зменшенням наповнюваності груп дітьми (середньомісячне відвідування від 7 до 14 дітей ), було закрито ще одну групу. В закладі залишилася функціонувати одна різновікова інклюзивна група.

Група укомплектована  згідно програмових та санітарно – гігієнічних вимог. В ЗДО з 01.12.2021 року обладнано музичну залу, проте не має спортивної зали.

Середньомісячне відвідування складає 13 дітей - 39%.

Кількість дітей, які здобувають дошкільну освіту (списковий склад) станом на 31.05.2022 р. – 32 дітей. Середньомісячне відвідування – 13 дітей.

із них дітей, станом на 01.09.2022 року:    

Рік народження

Проживають у населеному пункті

Відвідують ЗДО

2021 - 0

1

0

2020 – 1 року життя

9

0

2019 – 2 року життя

6

2

2018 - 3 року життя

8

8

2017 - 4 року життя

7

3

2016 - 5 року життя

7

7

2015 - 6 року життя

12

11

2014 – 7 року життя

1

1

Всього

51

32

 

У 2021 році ЗДО прийняв 11 дітей. У 2022 році до ЗОШ підуть11 випускників  ЗДО.

Станом на 1 червня 2022 року подано 1 заяву на влаштування дітей до ЗДО «Сонечко» на 2022- 2023 навчальний рік.

 

3. КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ.

В закладі дошкільної освіти проводиться відповідна робота, направлена на забезпечення закладу кадрами. На даний час є вакансія на посаду практичного психолога 0.25 ставки.

Трудовий колектив налічує 12 працівників.

Із них:

5 – педагогічні працівники;

7 – технічний персонал (пенсійного віку 0 осіб)

Педагогічний процес у ЗДО «Сонечко» забезпечують 5 спеціалістів: директор, музичний керівник, 2 вихователі, 1 асистент вихователя. 4 особи мають вищу педагогічну освіту, 1 особа – базову вищу освіту - бакалавр.

Кваліфікаційні категорії педагогів:

1 – «спеціаліст I категорії»;

1 – «спеціаліст другої категорії»;

3 – спеціаліст.

Слід відмітити, що адміністрація створює оптимальні умови для постійного професійного зростання педагогів: І раз на 5 років педагогічний склад проходить курси підвищення кваліфікації при КНЗ ЧОІПОПП Черкаської обласної ради.

Щомісячно у ЗДО проходить педагогічна година, на якій педагоги мають можливість підвищувати свій фаховий рівень у ході проведення консультацій, семінарів, практикумів. До кожного семінару-практикуму  вихователі готують відкриті покази занять та режимних моментів, які переглядаємо колективно, проводимо роботу над помилками. Протягом року вихователям надавалися консультації згідно річного плану. Індивідуальні форми методичної роботи з педагогічними кадрами включали наставництво, консультування, взаємовідвідування занять, самоосвіту педагогів.

За період 2021 -2022 навчального року педагоги не проходили атестації.

У закладі  працює  медична сестра старша  - 0.5 ставки, інструктор з фізичного виховання (сумісник) – 0,125 ставки, музичний керівник  - 0,25 ставки.

Освітня  робота з дошкільниками проводиться за освітньою програмою для дітей віком від 2 до 7 років «Дитина», додатково використовуються програми: «Дошкільнятам - освіту сталого розвитку» (освіта сталого розвитку), «STREAM-освіта, або Стежинки у Всесвіт».

Досягнення педагогів закладу дошкільної освіти:

  • участь у конференціях – 2,
  • семінарах - 1,
  • вебінарах – 8,
  • базових курсах з безбар'єрної грамотності– 5.

Заклад працює над науково-методичною проблемою «Вдосконале впровадження сучасних інноваційних технологій в освітній процес ЗДО».

 

3. ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬО–ВИХОВНОЇ РОБОТИ.

Заклад дошкільної освіти здійснює освітньо-виховну діяльність відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний заклад, Статуту ЗДО, Базового компоненту дошкільної освіти, санітарного Регламенту. Зміст дошкільної освіти в межах Базового компоненту в ЗДО «Сонечко» у 2021-2022 навчальному році визначався освітньою програмою від 2 до 7 років «Дитина». Поряд з тим ЗДО використовує інноваційні технології: дослідницько-пошукову діяльність, STREAM – освіту. Діяльність закладу в 2021-2022 навчальному році здійснювалась відповідно до інструктивно-методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України від 10.08.2021 № 1/7 - 406 «Щодо окремих питань діяльності закладів дошкільної освіти у 2021-2022 навчальному році».

Провівши аналіз освітньої та методичної роботи за 2021-2022 навчальний рік, враховуючи досягнення і перспективи розвитку, анкетування педагогів, робота ЗДО у 2021 – 2022 навчальному році була спрямована на розв’язання таких завдань:

  1.  Оснащення освітнього процесу в ЗДО сучасними посібниками LEGO, оновлення ігрових зон у кожній віковій групі;
  2. Удосконалення володіння навичками комп’ютерної грамотності та самоаналізу професійної діяльності;
  3. Продовжувати розширювати і оновлювати форми, види та зміст співпраці з родинами, забезпечувати прозорість і відкритість роботи закладу через контент веб – сайту, спільнот відкритих груп Viber та Facebook .
  4. Вдосконалювати роботу по впровадженню в освітній процес ЗДО сучасних інформаційних технологій.

Враховуючи пріоритетні напрями роботи ЗДО колектив працював над такими проблемами:

1) Виховання у дошкільників високої національно-патріотичної свідомості, шляхом формування емоційно-ціннісного ставлення до природи рідного краю;

2) Продовження детального вивчення основних економічних, соціальних, екологічних положень освіти сталого розвитку для дітей дошкільного віку;

3) Формування елементарних математичних уявлень дітей дошкільного віку в світлі сучасних вимог.

Вирішення окреслених завдань здійснювалось шляхом пошуку нового змісту, форм і методів роботи з педагогічним колективом. Педагоги неухильно дотримувались виконання вимог державного стандарту – Базового компоненту дошкільної освіти при організації освітньо-виховного процесу в ЗДО.

Критеріями результативності методичної роботи були:

- підвищення рівня професійної компетентності педагогів;

- об’єктивність вивчення рівня компетентності дітей.

Належна увага в ЗДО приділялась самоосвіті педагогічних працівників. Педагогічна освіта здійснювалась різнобічно: проходження онлайн-курсів підвищення кваліфікації, систематичного вивчення методичної, психологічної, педагогічної літератури. Протягом навчального року всі педагоги ЗДО  постійно підвищували педагогічну майстерність, приймаючи участь у вебінарах, семінарах. Форми роботи в зв’язку з карантинними обмеженнями та введенням військового стану відбувалися в режимі он-лайн (платформа ZOOM).

Науково-методичне зростання педагогічної майстерності вихователів забезпечили такі форми методичної роботи:

Семінари:

1.«Стала гра – сталий розвиток»» (08.10.2021) (семінар-практикум);  Відповідальна – вихователь Загарія Є.С.

У зв’язку з введенням військового стану та переведенням працівників ЗДО на простій, не відбувся семінар « Інтеграція  LEGO – технологій в освітньо-виховний процесс».

Педагогічні ради:

1.   Основні питання діяльності ЗДО на 2021 – 2022 н.р. (27.08.2021)

2. Формування екологічно, економічно й соціально доцільної поведінки дошкільників в контексті освіти сталого розвитку (29.11.2021)

3. Про STREAM-освіту як інноваційний підхід до розвитку базових компетенцій дітей дошкільного віку. (28.03.2022)

4. Про підсумки роботи в ЗДО в 2021–2022 н.р. (30.05. 2022)

Робота творчої групи з проблеми: «Впровадження сучасних інноваційних технологій в освітній процес ЗДО».

До складу творчої групи ввійшли такі педагоги:

1. Гриневич Оксана Вікторівна, асистент вихователя;

2. Волинець Оксана Анатоліївна, вихователь;

3. Загарія Євгенія Станіславівна, вихователь;

4. Замрига Яна Андріївна, вихователь.

Членами творчої групи в цьому навчальному році було продовжено роботу щодо впровадження та розповсюдження сучасних інноваційних освітніх технологій, підвищення якості дошкільної освіти та професійної майстерності педагогів; вдосконалення науково-методичного забезпечення освітнього процесу; виявлення та поширення передового педагогічного досвіду; підтримка творчих педагогів. Було створено та переглянуто презентацію Загарії Є.С. «Щоб здоровими зростати потрібно правильно харчуватися»; презентацію  Замриги Я.А. «Як я навчався Землю оберігати»; директором Поліщук Л.П. проведено консультацію «Досліджуємо якість освітнього процесу. Використання міжнародної методики ECERS-3 у ЗДО»; в грудні 2021року відбувся круглий стіл по проектній діяльності «Годівниця - пташина їдальня»; в лютому місяці відбувся круглий стіл по проектній діяльності «Город на підвіконні»; проаналізовано з членами творчої групи ефективність проведеної роботи за рік.

Планування контролю за станом освітнього процесу в дошкільному закладі було системним, відповідало річним завданням закладу та було спрямоване не лише на виявлення недоліків, а й на глибоке вивчення стану освітнього процесу з метою його удосконалення, надання своєчасної допомоги вихователям. Директором ЗДО здійснювався систематичний контроль за плануванням освітнього процесу. Питання щодо виконання програмно-методичного забезпечення освітнього процесу перевірялись під час тематичного, комплексного, оперативного, попереджувального контролю. Результати контролю заслуховувались на педагогічних радах, нарадах при директору, виробничих нарадах.

Перша педагогічна рада відбулася у формі круглого столу:

- в обговоренні і затвердженні плану на новий навчальний рік приймав участь весь педагогічний колектив; з педагогам були опрацьовано Постанову КМУ № 8 від 25.08.2021 р. «Про  затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19».

- відмічено успіхи та недоліки в роботі в процесі підготовки груп до нового навчального року;

- розглянуто питання проведення освітньої діяльності за новим БКДО.

Директором надана консультація «Працюємо за інструктивно – методичними рекомендаціями «Щодо окремих питань діяльності закладів дошкільної освіти у 2021/2022 н.р.» та підготовлено доповідь «Гуманістичні засади виховання майбутнього члена суспільства за новим БКДО».

На другій педагогічній раді, яка відбулася 29.11.2021 «Формування екологічно, економічно й соціально доцільної поведінки дошкільників в контексті освіти сталого розвитку» разом з педагогами було обговорено провідні засади освіти сталого розвитку. Директором було проаналізовано виконання рішень попереднього засідання педагогічної ради. Також проаналізовано стан роботи ЗДО з фізичного виховання (за наслідками тематичної перевірки); проаналізовано стан освітньої роботи в ЗДО з формування комунікативно-мовленнєвої компетенції (за наслідками тематичного контролю). Вихователь  Білянівська  А.М. підготувала доповідь на тему: «Використання методу проектів під час формування у дітей економічної культури та здатності застосовувати набуті знання»; вихователь  Загарія Є.С. підготувала доповідь на тему: «Розвиток пізнавальної активності та розширення світогляду дітей дошкільного віку в ході ПДД»; вихователь Волинець О.А. поділилась досвідом роботи з співпраці з родинами вихованців у вирішенні завдань освіти для сталого розвитку.

До третьої педагогічної ради, яка відбулася онлайн, 28.03.2022 «Про STREAM-освіту як інноваційний підхід до розвитку базових компетенцій дітей дошкільного віку» було підготовлено директором доповідь «Про наступність між освітніми рівнями дошкільної і початкової ланок освіти як актуальної проблеми запровадження STREAM-освіти в контексті реалізації дидактичних принципів Нової української школи». Ознайомила педагогів з наказом № 23-ОД « Про функціонування ЗДО «Сонечко» с. Скибин під час воєнного стану»; ознайомила з алгоритмом дій під час повітряної тривоги, поводженням в разі знайденими  вибухонебезпечними предметами. Вихователем Загарією Є.С. підготовлено доповідь на тему «Про актуальність і значущість впливу STREAM-освіти на інтенсивний розвиток базових компетенцій дітей дошкільного віку»; асистентом вихователя підготовлено інформацію «Формування математичних компетенцій дітей дошкільного віку шляхом STREAM-підходів»; вихователем Замригою Я.А.  підготовлено інформацію на тему «Інтегрований підхід до реалізацій STREAM-освіти дошкільників чи традиційно комплексні заняття?»

Четверта педагогічна рада також відбулася онлайн, була проведена 30.05.2022 та присвячена підведенню підсумків освітньої роботи за 2021-2022 н.рік. Педагогічний колектив прозвітував про пророблену роботу. Директор ознайомила педагогів з узагальненими результатами педагогічного моніторингового  обстеження дітей всіх вікових груп, які показали рівень знань, умінь, навичок дітей відповідно до освітньої програми для дітей віком від 2 до 7 років «Дитина» станом на 01.01.2022 р.

Проведені відкриті покази: педагоги ЗДО майстерно підготували і показали інтегровані заняття з пріоритетом логіко-математичних завдань, сенсорного розвитку, морального виховання, з використанням технології  STREAM-освіти, освіти сталого розвитку. На високому методичному рівні проведені заняття у таких вихователів: Замриги Я.А., Білянівської А.М., Загарії Є.С, Гриневич О.В.

Гриневич О.В.:

1).     17.11.2021 р. в групі старшого віку було проведено інтегроване заняття з пріоритетом логіко-математичного розвитку "У світі геометричних фігур";

          Білянівська А.М.:

1)Заняття «Про рослини будем знати, про хвороби забувати» (інтегроване заняття з пріоритетом ознайомлення з природнім довкіллям та малювання); 21.10.2021 р.;

та економічного виховання); 16.03.2021 р.

          Замрига Я.А.:

1). 14.12.2021 р. в групі старшого віку «Калинка» здійснено захоплюючу подорож у світ математики, з використанням методу театралізації, за допомогою казки «Теремок» та пальчикового театру дошкільнята повторювали вивчені склад чисел та цифри від 1 до 6.

          Загарія Є.С.:

1).    08.11.2021 р. в групі ясельно-молодшого віку "Ромашка" було проведено інтегроване заняття з природи та сенсорного виховання "Весела мандрівка", малята допомагали котику Мурчику відшукати всіх тваринок з бабусиного двору, виконавши всі завдання та пройшовши всі перешкоди на своєму шляху. Діткам дуже сподобалося мандрувати разом з котиком та виконувати цікаві завдання; під час заняття вихователем Загарією Є.С. було використано такі інноваційні технології: Су-Джок терапію, ігри з піском (сендплей), LEGO-цеглинки;

          Згідно річного плану роботи в ЗДО проведено 1 тематичну та 1комплексну перевірки.

          З 18.10.2021 р. по 22.10.2021 р. згідно наказу по ЗДО №65–ОД «Про проведення тематичного контролю «Стан роботи з фізичного виховання дітей дошкільного віку в ЗДО» проведено тематичне вивчення стану фізичного виховання в середній та старшій групах ЗДО. В результаті вивчення виявлено, що для здійснення фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі створені відповідні умови. Фізкультурна зала відсутня, проте змістовні заняття, спортивні розваги проводяться в коридорі, хоча й спричиняє деякі незручності. Коридор обладнаний відповідним інвентарем: спортивні лави, гімнастична стінка, на підлозі – відмітки для проведення ранкової гімнастики та загальнорозвиваючих вправ; в спортивному куточку наявні м'ячі різної величини, обручі, гімнастичні палиці, торбинки з піском, спортивні дуги для підлізання, мішки. В наявності нетрадиційне фізкультурне обладнання для проведення занять та розваг у сюжетно-ігровій формі. Наявний інвентар для проведення гігієнічної гімнастики після денного сну. У кожній віковій групі є спортивний інвентар та атрибути для рухливих ігор. На території закладу обладнані фізкультурно-спортивний майданчик та ігровий, які використовуються для організації фізкультурних занять на свіжому повітрі, розваг, рухливих ігор, самостійної рухової діяльності. Педагоги закладу орієнтуються на створення оптимального рухового режиму, який відповідає біологічній потребі організму дитини. Провідною формою роботи з фізичного виховання дітей є фізкультурні заняття. За час перевірки інструктором з фізкультури Волинець О.А. та вихователем Білянівською А.М. проведено заняття 18.10.2021 р. у групі старшого віку «Калинка» «Подорож до осіннього лісу»; на занятті в групі середнього віку «Капітошка» (інструктор з фізкультури Волинець О.А., вихователь Гриневич О.В.) під час організації заняття з фізвиховання використали вправи для дихання з промовлянням певних звуків для формування правильного дихання; 12.10. 2021 р. Волинець О.А., Білянівською А.М. та музичним керівником Лесик Т.М.  було проведено музично-спортивну розвагу «Ми веселі козачата», під час якої для дошкільнят старшої групи були організовані різні види змагань у поєднанні з іграми. Щомісяця вихователі планують і проводять разом з інструктором з фізкультури Дні здоров'я. Цікаво та змістовно пройшов День здоров'я у групі «Калинка» (22.10.21 р.). Впродовж дня проведена бесіда на тему «Товариство друзів чистоти», рухливі ігри «Вудочка», «Мисливці і звірі», вікторину «Мийдодир і Коронавірус». Щоквартально в ЗДО проводяться фізкультурні свята і розваги. Заслуговує на увагу, під час проведення освітньо-виховної роботи з дітьми, проведення сучасних руханок «Вверх-вниз», «Черепаха-Аха», «А ти лети» і ін. На належному рівні з фізкультурної роботи в закладі проводиться робота з батьками. Також в ЗДО  проводиться медико-педагогічний контроль, який проводять медична сестра старша Коберник Л.В., інструктор з фізкультури та вихователі.

          Виходячи з аналізу можна зробити висновок, що питанню фізичного виховання дітей 5-го та 6-го р. життя в ЗДО приділяється належна увага, освітній процес перебуває на задовільному рівні. Проводиться системна робота по удосконаленню фізкультурно-оздоровчого середовища в закладі.

          Рекомендації по усуненню недоліків викладені в Довідці №1 від 25.10.2021 р.

          З 08.11.2021 р. по 12.11.2021 р. згідно наказу по ЗДО №70–ОД «Про проведення комплексної перевірки з формування комунікативно-мовленнєвої компетенції дітей дошкільного віку» проведено комплексне вивчення стану освітньої роботи з мовленнєвого розвитку в усіх вікових групах. В ході перевірки шляхом індивідуальних бесід з педагогами та переглядів занять було організовано вивчення професійної компетентності вихователів щодо роботи з розділу програми «Дитина» «Мовлення дитини». Протягом перевірки відвідано заняття:

У групі ясельно-молодшого віку, вихователь Загарія Є.С.: 08.11.21 р. заняття «Весела мандрівка»; 10.11.21 р. заняття «Пізня осінь»;

У групі середнього віку, вихователь Гриневич О.В., 09.11.21 р. заняття «Здрастуй місяць листопад!»;

У групі старшого віку, вихователь Білянівська А.М., 10.11.21 р. заняття «М'які та тверді приголосні звуки»; 11.11.21 р. заняття з розвитку мови, художньої літератури та малювання «Читання вірша Г.Бойко «Вереда».

          Відвідування занять дає змогу зробити висновок, що 80% вихователів мають достатній рівень знань про організацію освітньої роботи за освітньою лінією «Мовлення дитини. Основи грамоти», обізнані щодо сучасних методів та прийомів роботи з дітьми з мовленнєвого розвитку, застосовують інноваційні технології з даного розділу, а саме: «Розвиток мовленнєво-творчої діяльності дошкільників» Н. Гавриш, «Художнє слово і дитяче мовлення» Н.Гавриш. Враховуючи сучасні вимоги щодо планування роботи за програмою «Дитина», вихователі здійснюють перспективне та календарне тематичне планування з мовленнєвого розвитку дошкільників відповідно до методичних листів МОН України. Значну увагу педагоги приділяють формуванню мовленнєвої активності дітей в процесі пізнання ними навколишньої дійсності, використовуючи різноманітні дидактичні ігри, картинки, які сприяють процесу мислення у дошкільників (розповідь, опис, вислови, загадування і відгадування загадок, тощо), забезпечують становленняю системи мовних зв'язків через зорові, слухові, рухові аналізатори. Для розвитку комунікативних навичок дітей вихователі організовують різні види діяльності протягом дня: обмін думками, «екран настрою», індивідуальні бесіди. Читання художніх творів та проведення бесід за їх змістом, їх переказ створюють передумови для формування у дітей середнього та старшого дошкільного віку змістовного усного і писемного мовлення, успішного засвоєння знань. Наслідки вивчення освітньо-виховної роботи з мовленнєвого розвитку засвідчують, що вихователі Білянівська А.М., Гриневич О.В., крім традиційних методів і прийомів використовують інтерактивні методи навчання: метод мікрофона, метод власної думки.

 Проаналізувавши роботу ЗДО з організації мовленнєвого розвитку дошкільників, можна зробити висновок: робота з мовленнєво-комунікативного розвитку дітей проводиться на задовільному рівні, хоча й потребує деяких допрацювань. У дітей ясельно-молодшого, середнього та старшого віку сформовані комунікативно-мовленнєві компетенції

           Рекомендації по усуненню недоліків викладені в Довідці №2 від 15.11.2021 р.

           Згідно з річним планом роботи ЗДО «Сонечко» з 13.12.2021 р. по 17.12.2021 р. було проведено перевірку загальних показників компетентності дітей 4-го, 5-го, 6-го року життя за освітніми лініями та відповідно програми «Дитина».

          Узагальнені результати педагогічного моніторингового  обстеження дітей всіх вікових груп показали рівень знань, умінь, навичок дітей відповідно до освітньої програми для дітей віком від 2 до 7 років «Дитина» станом на 01.01.2022 р.:

 

Підгрупа

Кількість  дітей

Рівень знань

Високий

Достатній

Середній

Низький

старша

12

4

2

4

2

 середня

7

1

0

5

1

молодша

3

0

3

0

0

 ясельна

10

1

2

6

1

 

Традиційним стало проведення в садочку педагогічних годин. Саме вони дають можливість своєчасно вирішувати завдання, що виникають у процесі роботи. Протягом року в тематику методичних годин включались опрацювання нормативно-правових документів (нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти та методичних рекомендацій до Державного стандарту дошкільної освіти, Положення про заклад дошкільної освіти (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 р. №86); розглядалось питання побудови внутрішньої системи якості світи в ЗДО; професійний стандарт вихователя ЗДО; проведення інтерактивних занять у ЗДО за К.Крутій по STREAM-освіті; огляд публікацій, науково-методичної літератури, тощо.

Відповідно до річного плану в ЗДО були проведені у всіх вікових групах музичні свята та розваги. Тематика музичних свят та розваг різноманітна: «Подорож у країну знань» (посвята у дошкільнята); «З фізкультурою ми дружимо»; «Україна –  країна квітів» (до дня квітів); «Осінь в гості завітала»; «Андріївські посиденьки»; «День святого Миколая серце добром зігріває»; «Новий рік стрічаємо»; щоквартальні Дні іменинника; «Щедрик, щедрик, щедрівочка».

В цьому навчальному році вони проводилися без участі батьків в зв’язку з карантинними обмеженнями. У закладі проводилися виставки дитячих робіт, в яких приймали участь всі групи ЗДО.

Згідно річного плану роботи ЗДО «Сонечко» в закладі систематично проводились тематичні дні, тижневики, місячники, щомісячно проводяться  дні здоров’я згідно плану інструктора з фізкультури.

Тематичні дні, тижні та місячники, виставки в закладі:

  • З 01.09.-30.09.21 р. - місячник «Зелений вогник»;
  • 01.09.21р.–тематичний день «Подорож в країну знань»;
  • 14.09.21 р. – тематичний день «Україна країна квітів»;
  • 20.09.-24.09.21 р.- тиждень до Всеукраїнського дня дошкілля;
  • 21.09.21 р. – тематичний день «Мир дітям землі»;
  • 28.09.21 р. – тематичний день «У доброму світі дідуся Василя»;
  • 10.09.21 р. – День фізичної культури і спорту.
  • 07.10.21 р. – тематичний день «Осінь в гості завітала»;
  • 01.10.21 р. – тематичний день «У світі музики»;
  • 11.10.21 р. – виставка поробок з овочів та фруктів «Осінні чудеса в природі»;
  • 12.10.21 р. –  «Ми малята –козачата» (до Дня козацтва);
  • 13.10.21 р. – тематичний день «Хліб-усьому голова»;
  • 26.10.21 р. – «День гарбузятка»;
  • 10.11.21 р.- тематичний день «Моє село–найкраще на землі»;
  • 12.11.21 р.- тематичний день «День синички»;
  • 08.11.-12.11.21 р.- тиждень рідної мови;
  • 15.11.-21.11.21 р.- Тиждень безпеки дорожнього руху (1 етап);
  • 18.11.21 р. – День гідності та свободи;
  • 19.11.21 р.- тематичний день «Всесвітній день дитини»;
  • 30.11.21 р.- благодійна акція «Торбина Добра» до міжнародної акції «Щедрий вівторок»;
  • 06.12.21 р. – тематичний день до Дня Збройних сил України «Ми-майбутні захисники України»;
  • 07.12.21 р.- тематичний день «Берегине ти моя, українська хустко!»;
  • 11.12.21 р.- тематичний день «Андріївські вечорниці»;
  • 17.12.21 р.- тематичний день «Чарівна ніч казкова»;
  • 13.12.-16.12.21 р.- «Фабрика Діда Мороза»;
  • 15.12.-23.12.21 р. – акція «Збережемо ялинку живою»;
  • 24.12.21 р.- тематичний день «Подаруночки ми любимо»;
  • 27.12.-29.12.21 р.- новорічні ранки;
  • 04.01.-14.01.22 р.- конкурс колядок та щедрівок;
  • 10.01.-14.01.22 р.- тематичний тиждень «Сталий розвиток – наш вибір» (акція «Друге життя використаним речам»;
  • 16.01.22 р.- тематичний день «День снігу»;
  • 17.01.-21.01.22 р. – тиждень здоров'я;
  • 18.01.22 р.- тематичний день «День сніговика»;
  • 20.01.22 р. – музична розвага «До побачення ялинко!»;
  • 07.02.-11.02.22 р. – Тиждень безпеки дитини;
  • 14.02.22 р.- тематичний день «З коханням в серці»;
  • 15.02.22 р.- тематичний день «Зустріч Зими з Весною»;
  • 21.02.22 р. - тематичний день «Рідна мова калинова

 

В закладі широко застосовується проектна діяльність:

  • З 01.12.21 р.-31.03.22р.–запланований проект «Годівничка- пташина їдальня», під час якої брали активну участь діти, педагоги і батьки.
  • З 01.02.22 р.-29.04.22 р.–запланований проект «Город на підвіконні», де починаючи з 01.02.22 р. дітьми були висаджені і посіяні різні трави та овочі.

В зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та запровадження воєнного стану згідно із Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 р №64/2022 на підставі статті 111 КЗпП України  ЗДО «Сонечко» с. Скибин переведено на дистанційну форму навчання, а працівникам оголошено простій. Не зважаючи на труднощі, педагоги ЗДО «Сонечко» склали індивідуальні плани роботи, продовжили працювати з вихованцями та батьками в режимі онлайн групі Viber та успішно завершили навчальний рік. Кожну родину, і навіть тих, які виїхали за кордон, ми не залишили без уваги. Педагогами надаються консультації, поради, проводяться заняття та розвивальні завдання, ігри та вправи, надаються консультації в телефонному режимі. Для дошкільнят батькам запропоновано новий проєкт від Освітнього Хабу «Дитячий садок онлайн», Інноваційна платформа Mr.Leader для раннього розвитку дитини, платформа Matific  для вивчення математики від освітніх експертів та багато інших інтернет навчально-виховних цікавинок, рубрики: «Сучасне дошкілля під крилами захисту» та різноманітні онлайн-взаємодії. Об’єднавши зусилля, заради майбутнього країни та дошкільнят, працівники скоординували дії на наближення перемоги та миру:

  • «Ми – серцем з вами» - приготування працівниками ЗДО напівфабрикатів, м'ясних тушонок, паштету, каші з різних видів круп, виготовлення налисників, бендериків, голубців, сиру; плетіння символіки для захисників, збір коштів на підтримку ЗСУ, допомога продуктами та благоустрій території ЗДО "Все буде Україна!";
  • Акція «Город Перемоги», закуплено за влашні кошти насіння овочів та зелені і посаджено на городі: моркву, ст.буряк, квасолю, цибулю, огірки;
  • «Підтримка дошкільнят в умовах війни»:

Тематичні тижні: з 01.04.2022 р. по 08.04.2022 р. – ознайомлення малят з різноманітними ігровими онлайн-взаємодіями: «Весняні долоньки», «Радіємо сонечку», «Пограємо з олівцями» та ін.;

З 11.04.-15.04.22 р.- тематичний тиждень «Птахи нашого краю»;

З 18.04.-22.04.22 р.- тематичний тиждень «Великдень- свято життя»;

З 25.04.-29.04.22 р. – тематичний тиждень «Весна – днем красна»;

28.04.2022 р. – тематичний день просвітницької роботи з усіма учасниками освітнього процесу з питань уникнення враження мінами, вибухонебезпечними предметами та ознайомлення правилами поводження в надзвичайних ситуаціях;

 З 02.05.-06.05.22 р.–тематичний тиждень «Травень-веселковий місяць солов"я»;

З 09.05.-14.05.22 р. – тематичний тиждень «Я – землі своєї паросток зелений»;

З 16.05.-20.05.22 р. – Тиждень безпеки дорожнього руху (2 етап);

З 23.05.-27.05.22 р. – тематичний тиждень «Знай, люби, оберігай свій рідний край» (День вишиванки).

Протягом року, з метою підвищення професійної майстерності педагоги займалися самоосвітою за індивідуальними планами. Вивчення науково-методичної літератури надало змогу педагогам підвищити свої теоретичні знання, розвивати індивідуальні особливості кожної дитини, здійснювати диференційований підхід. Таким чином, річний план за 2021–2022 навчальний рік колективом ЗДО в основному виконаний, поставлені цілі досягнуті. Проте в організації освітнього процесу на 2022–2023 навчальний рік залишаються актуальними питання щодо:

  • оптимізації роботи з розвитку зв’язного мовлення дітей дошкільного віку за допомогою інноваційних методів навчання.
  • впровадження сучасних освітніх технологій в освітній процес під час  дистанційної освіти;

Аналіз методичної роботи, проведеної протягом 2021-2022 навчального року показав, що у ЗДО створені належні умови для розкриття можливостей і здібностей педагогів, для освоєння ними передового педагогічного досвіду, сучасних педагогічних технологій.

Надалі будемо продовжувати спрямовувати методичну роботу на модернізацію змісту, форм, методів освітнього процесу; створювати сприятливі умови для діяльності творчих груп, впровадження в практику роботи інноваційних технологій; забезпечення диференційованого підходу під час проведення освітньої роботи.

 

 

 

4. СИСТЕМА РОБОТИ ЩОДО СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ.

У нашому закладі виховуються 6 дітей з багатодітних родин, 1 дитина – напівсирота, 2 – дитини – з малозабезпеченої родини ( довідка з УП та СЗН)

Адміністрацією ЗДО розроблені певні заходи, а саме:

- надається методична і консультативна допомога сім'ям, забезпечується процес включення батьків у роботу з виховання, навчання та адаптації дитини;

- створено соціальний паспорт родин пільгових категорій.

Список дітей пільгових категорій по ЗДО «Сонечко» с.Скибин

Кількість дітей у навчальному закладі    - 32                             

       Хлопчиків – 14         Дівчаток -  18

З них за цими категоріями:

•   дітей-сиріт     -  0                                                                               

  • дітей, позбавлених батьківського піклування   -   0
  • дітей з особливими освітніми потребами - 2

у тому числі з інвалідністю     -  0                                                                  

  • дітей, які перебувають на диспансерному обліку   - 2
  • кількість багатодітних сімей  - 6 ,   в них дітей  - 19   
  • кількість малозабезпечених сімей   -  2 ,   в них дітей   - 4     
  • дітей, які постраждали від Чорнобильського катастрофи   - 0
  • обдарованих дітей -  0 
  • кількість неповних сімей  - 2  ,   в них дітей   - 5
  • кількість неблагополучних сімей    -  0
  • дітей, які перебувають на обліку в кримінальній міліції   -   0
  • дітей, які навчаються вдома    -    0  
  • дітей батьки яких за кордоном   -  1
  • дітей напівсиріт         - 1
  • дітей учасників АТО -1
  • дітей – переселенців - 0

 

5.ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ.

Повноцінне та якісне харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей. Організація харчування ведеться відповідно Інструкції з організації харчування дітей, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 року № 298/227. За період 2021-2022 років за результатами перевірок технологом відділу освіти Жашківської міської ради порушень санітарного стану приміщень та харчоблоку, невідповідності нормам калорійності харчування дітей не виявлено.

Відповідальна за організацію харчування в ЗДО - медична сестра старша Коберник Л.В., яка  щоденно контролює виконання меню і якість страв, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків ЗДО.

В закладі складені примірні чотиритижневі меню на осінній, зимовий  періоди, які затверджені та узгоджені з начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жашківського державного управління. Вартість харчування на сьогоднішній день складає до 35,00 грн.

Кухарі відповідають за високоякісне і своєчасне приготування їжі та дотримання технологічних вимог згідно Постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” : кулінарна обробка продуктів повинна максимально зберігати харчову цінність, сприяти засвоєнню їжі.

Меню вивішується щодня увечері, щоб батьки могли напередодні ознайомитися з ним.

У закладі харчуються діти пільгових категорій:

безкоштовно:

1 – учасник АТО;

2 дітей – з ООП;

2 дітей – довідка з УП та СЗН;

50% від вартості харчування:

діти з багатодітних сімей –6.

Питання організації харчування підлягають адміністративному та медичному контролю, результати обговорюються на виробничих нарадах, педагогічних радах.

На даний час в закладі проводиться планомірна робота по складанню примірного чотиритижневого меню згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» на літній період.

 

6. МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДІТЕЙ

В дошкільному закладі створено оптимальні умови для проведення медичної, профілактичної, фізкультурно-оздоровчої роботи. Медична й профілактично-оздоровча робота здійснюється відповідно до річного плану роботи закладу дошкільної освіти, а також плану роботи медичної сестри старшої Коберник Л.В.. З метою пропагування здорового способу життя в дошкільному закладі з дітьми та батьками проводиться санітарно-просвітницька робота. На постійному контролі у адміністрації ЗДО знаходиться медико-педагогічний контроль дошкільників, дотримання санітарно-гігієнічних вимог до умов утримання дітей .

 

7. Управлінська діяльність директора ЗДО

Директор ЗДО підпорядковується безпосередньо начальнику відділу освіти Жашківської міської ради. У своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України « Про освіту», «Про дошкільну освіту», Положенням про дошкільний навчальний заклад, іншими нормативно – правовими актами, актами Президента, Кабінету Міністрів України, наказами МОНУ, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями Жашківської міської ради, наказами відділу освіти Жашківської міської ради, Статуту ЗДО . Управлінські рішення та дії керівника ЗДО були спрямовані на виконання таких завдань:

1. Організація діяльності колективу щодо надання освітніх послуг населенню відповідно до статуту закладу дошкільної освіти.

2. Комплектування груп на 1вересня 2021 – 2022 навчального року дітьми та кадрами.

4. Забезпечення умов для ефективного проведення освітнього процесу, фізичного та психічного розвитку дітей.

5. Організація харчування та медичного обслуговування дітей.

6.Вирішення освітніх, методичних, адміністративних, фінансових, господарських та інших питань, які виникають у процесі діяльності ЗДО.

7. Сприяння підвищенню кваліфікації педагогічних працівників

8. Створення сприятливого емоційно – психологічного клімату у колективі ЗДО.

Колектив постійно працює над створенням позитивного іміджу нашого закладу, цьому сприяє власний веб-сайт, сторінка у Facebook.

9. Організація дистанційної роботи педагогічних працівників.

10. Організація різних форм співпраці з батьками.

 

8. РОБОТА ПО ЗМІЦНЕННЮ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ ЗДО

 

Заклад дошкільної освіти є комунальним закладом, а тому фінансово-господарська діяльність закладу здійснюється згідно з кошторисом, сформованим відділом освіти. Фінансові асигнування на 2021-2022 р. заплановано лише на захищенні статті і лише частково на утримання закладу освіти. За 2021-2022 навчальний рік в ЗДО за допомогою бюджетних коштів,  спонсорської допомоги громадського самоврядування та батьків була зміцнена матеріально-технічна база дошкільного закладу.

У 2021-2022 навчальному році всі кошти направлені на створення належних умов перебування дітей у ЗДО, дотримання вимог охорони дитинства, техніки безпеки, санітарно-гігієнічних та протипожежних норм, забезпечення оснащення освітньо-виховного процесу.

Фінансово-господарська діяльність здійснюється на основі кошторису ЗДО. Бухгалтерський облік здійснюється через бухгалтерію відділу освіти Жашківської міської ради.

Бюджетні надходження у 2022 році склали:

2 млн. 148 тис. 879 гривень із загального фонду,

з яких:

Оплата праці становить: 1 207 743.01 грн.

Нарахування на оплату праці 271 426.96 грн.

Предмети, матеріали, обладнання та інвентар: 18 170.73грн.

- медикаменти та перев’язувальні матеріали: 207.66 грн.

- продукти харчування : 83 397.72 грн.

- оплата послуг (крім комунальних): 20 001.56 грн.

- оплата теплопостачання: 73 925.11 грн.

- оплата електроенергії: 38 675.09 грн.

- оплата окремих заходів по реалізації державних (регіональних) програм,

не віднесені до заходів розвитку (навчання; стартові внески): 455.00

З бюджету станом на 31.05.2021 року профінансовано 1 714 002.84 грн.

 

9. Організація роботи з сім’ями вихованців

Взаємодія з сім’ями вихованців є одним з пріоритетних напрямків діяльності закладу. Вона орієнтована на пошук таких форм і методів роботи, які дозволяють урахувати актуальні потреби батьків, сприяють формуванню активної батьківської позиції, участі батьків в організації освітньо–виховної роботи з дітьми. Дошкільний заклад підтримує бажання батьків поповнювати знання, необхідні для виховання та навчання дітей. Педагогічний колектив використовував для цього різні активні форми співпраці(до карантинних обмежень):

- батьківські збори;

- індивідуальні консультації;

- виставки робіт дітей , батьків та вихователів,

- участь батьків у підготовці та проведенні свят,

Онлайн – спілкування, спілкування з допомогою вайбер-груп, спілкування у групах під час карантинних обмежень.

Педагогічний колектив та батьки вихованців – це єдиний живий організм, об’єднаний спільною метою та високою відповідальністю.

Хочу подякувати родинам наших дітей за допомогу в організації освітньо – виховного процесу, за створення затишку на території та у приміщенні ЗДО.

Батьківські благодійні внески за 2021-2022 н.р.

Батьківські кошти: 

 Група “Перлинка”:

  1. Іграшки – 1241.00 грн.
  2. Засіб "Сантрі" (побутова хімія) - 266,00 грн.
  3. Грунт – 95,00 грн.
  4. Кошти батьків на ЗСУ– 2210,00 грн.
  5. Лінолеум та доставка – 6500 ,00 грн.
  6. Дюбелі, планки, клей, зажими - 933,00 грн.
  7. Папір А4 та канцтовари  – 765,00 грн.

Група “Калинка”:

  1. Пакети для сміття – 59,00 грн.
  2. Канцтовари – 163,00 грн.
  3. Грунт для розсади – 70,00 грн.
  4. Туалетний папір – 30,00 грн.
  5. Миючі засоби - 106,00 грн. 
  6. Ковпаки святкові – 50,00 грн.
  7. Кошти батьків на ЗСУ – 3490.00

8. Замок  внутрішній – 300.00 грн.

 Група “Капітошка”:

  1. Канцелярські товари -  375,00 грн.
  2. Іграшки – 212,00 грн.
  3. Замок  внутрішній – 300.00 грн.
  4. Засіб "Сантрі" - 39,50 грн.

Все, що придбано і подаровано батьками, чеки зберігаються у батьківському комітеті.

10.СПОНСОРСЬКІ КОШТИ.

Нам добре відомо , як багато добрих і хороших справ роблять для дітей благодійники.

Адміністрація ЗДО «Сонечко» висловлює подяку благодійному фонду  «Нова громада» за придбання подарунків для дітей до Дня святого Миколая.

Також висловлюємо подяку директору ТОВ «ЯСЕНСВІТ» Геращенку Едуарду Григоровичу за придбання ноутбука на суму 10665.83 грн. та новорічних подарунків на суму 1742.00 грн.

Хочу подякувати директору ПП «ЦЕРЕРА-АГРО-ТРАНС» Залєвському Юрію Миколайовичу за придбану штучну сосну та ялинкові прикраси для проведення новорічно-рідвяних свят в сумі 3500.00 грн.

Також висловлюємо подяку  директору ПП «Шанс» Трояну А.П. за організацію проведення щомісячної викачки рідких нечистот.

Доброта і увага до потреб дітей здобула до всіх благодійників заслужену повагу! З щирими побажаннями здоров’я, благополуччя і удачі! Сподіваємося на подальшу співпрацю!

11. збереження та зміцнення здоров’я дітей та працівників

В закладі протягом вересня 2021р.-лютого 2022р. було організовано триразове харчування дітей.

Педагогічним колективом проводиться планомірна і систематична робота по забезпеченню безпеки життєдіяльності дітей. У річному плані роботи в Додатку № 1 «План організаційно- технічних заходів щодо поліпшення стану умов і охорони праці та безпеки життєдіяльності по ЗДО на 2020-2021 н.р.» розроблені заходи щодо попередження дитячого травматизму. В ЗДО проводяться  Тижні безпеки життєдіяльності: I – ий: з 15.11.2021 по 21.11.2021; II – ий: з 07.02.2022 по 11.02.2022 відбулися «Тижні безпеки дитини». Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ЗДО; перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;підготовлено матеріали за розділами «Дитина і природа», «Вогонь – друг, вогонь - ворог», «Небезпека поруч», «Здоров’я дошкільнят» тощо;перевірено стан електричного, приміщень та території, стан пожежного щита та пожежного обладнання; перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків; оформлено куточки «Правила пожежної безпеки», «Хай дитина знає кожна – жартувати з вогнем не можна», «Безпека дитини в побуті» в кожній віковій групі;підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему: «Надзвичайна ситуація очима дітей». Інформація висвітлена на сайті закладу. Вихователі в вайбер-групах для батьків вихованців розміщували цікаву інформацію з питань безпеки дитини: розвивальні мультфільми, відео-заняття, консультації, пам’ятки тощо.

Працівники ЗДО двічі на рік проходять медичний огляд.

Працівники, які знаходяться в декретній відпустці, отримують із Фонду соціального страхування одноразову допомогу при народженні дитини і оплачувану відпустку для догляду за дитиною до 3-х років.

Всі працівники, які хворіють, отримують згідно листків непрацездатності допомогу по тимчасовій втраті працездатності.

Всі педагогічні працівники мають щорічну відпустку з виплатою оздоровчих .

Працівники дошкільного закладу займають активну соціальну життєву позицію та привчають дітей дошкільного віку розуміти соціальну значимість участі у заходах різного рівня, особливо у такий скрутний для всіх нас час.

Ми вдячні всім батькам, які допомагають нам у проведенні ремонтних робіт у групах, на території ЗДО , придбанні іграшок, дидактичних матеріалів, створюють затишок та комфорт для дітей, все те, без чого неможливо надати якісну дошкільну освіту дітям .

Хочу висловити подяку колективу ЗДО за сумлінну добросовісну працю, за підтримку та розуміння. Колектив працює і хоче працювати і надалі .

В планах на майбутнє:

- продовжувати надавати якісну дошкільну освіту дітям, використовуючи новітні технології;

- проведення робіт по ямковому ремонту подвір’я;

- облаштування водовідведення;

- встановлення протипожежної сигналізації;

- ремонт вхідної площадки та заміна дверей на харчоблок;

- поповнення методичного кабінету, ігрових та спортивних осередків.

 

12. Завдання на 2022 – 2023 Н.р.:

1) Впровадження сучасних інноваційних технологій в освітній процес ЗДО.

2)Удосконалення володіння навичками комп’ютерної грамотності та самоаналізу професійної діяльності.

3) Створення безпечних умов організації освітнього процесу для всіх учасників в умовах воєнного стану.

ПРОБЛЕМИ ЗДО на 2022 – 2023 н.р.:

1). ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ.

2). Впровадження STREAM-освіти як інноваційного підходу до розвитку базових компетенцій дітей дошкільного віку.

3). Вивчення основних економічних, соціальних, екологічних положень освіти сталого розвитку для дітей дошкільного віку.

 

 

  

Погода

Логін: *

Пароль: *