Заклад дошкільної освіти "Сонечко" с.Скибин
Черкаська область, Уманський район

ДЕНЬ СИНИЧКИ 2023

День синички в Україні (12 листопада )– це екологічне свято, присвячене зимуючій пташці з яскравим пірʼячком🐦😇

.

Наші малята провели час пізнавально та цікаво .Розглядали та описували пташку ,називали частини тіла .Слухали та переказували оповідання за мнемотаблицею, В.О.Сухомлинського " Хлопчик і синичка " ,грали в гру " Що їсть синичка взимку і влітку " , " Друзі синички " ( перелітні та зимуючі птахи )," Знайди тінь " ,математична гра " Скільки ягідок з' їла синичка " ,а також грали в мнемоквадрат " Яка синичка"

А тепер трішки цікавих фактів про синичку 😉

*Синиця – один із найпоширеніших птахів не лише в Україні, але й у Європі. Крім того, ці пернаті живуть у центральній та Середній Азії, на Близькому Сході та Північній Америці.

*Україна стала домівкою для 8 видів синиць: Синиці великої, Синиці блакитної, Синиці білої, Синиці чубатої, Гаїчки-пухляк або чорноголової, Гаїчки болотяної, Синиці чорної, Ремеза.

*В теплу пору року синичок можна зустріти й в лісі, і в полі, і біля річки. Але найохочіше вони живуть в населених пунктах, де легше прогодуватися.

*Синиці дуже полюбляють хвойні ліси. В листяні та мішані майже ніколи не заселяються.

*Вага синички – 8-10 г.

*Синичок називають санітарами лісу. Де багато синиць, там зникають шкідливі комахи. Одна пташка протягом доби з’їдає таку кількість комашок, що їх загальна вага дорівнює масі птахи.

*Взимку синичкам холодно і голодно. З 10 пташок до весни доживає лише одна.

*У годівничках синиці полюбляють знаходити насмажене соняшникове та конопляне насіння, просо, пшоно, насіння баштанових культур, сухі хлібні крихти, насіння бур’янів (лободи, кропиви, кінського щавлю. А найкращі ласощі для цих пернатих – несолене сало та кістки.

*Синиці не п’ють брудну воду.

   

   

   

   

   

   

 

 

 

« повернутися до списку новин

Погода

Логін: *

Пароль: *