ТИЖДЕНЬ "СТРАВИ. ПОСУД"
З 09.01.2023 р. по 12.01.2023 р. в ЗДО "Сонечко" проведено тиждень "Страви. Посуд".Вихователі знайомили, розширювали знання дітей про український посуд та традиційні українські страви. Такий звичний елемент побуту, як посуд, також мав силу оберега. Наші предки користувалися глиняним посудом, який, як правило, виготовляли власноруч. Не зважаючи на те, що посуд був простим, в нього вкладали найтепліші думки. Якщо ж посуд купували, то обов’язково слухали, що він “говорить”. Наприклад горщики, які є символом життя, розрізняли за тембром: “горщик” — чоловік і “горщиця” — жінка. Щоб у домі панувала злагода, потрібно мати у господарстві і горщики, і горщиці.
Кожен з нас знає повір’я, що вдома не варто зберігати надбитий посуд. Таке твердження виникло тому, що посуд вважали живим. Він, як і людина: народжувався, жив і помирав. Надщерблений, розбитий глечик чи тарілку прийнято було закопувати в землю.
Україна по праву може пишатися тим, що задовольнить смак навіть найбільш претензійного гурмана. Українські застілля описані Гоголем у його «Вечорах на хуторі біля Диканьки» – що й казати, наш народ розуміється на їжі і вирізняється гостинністю. В українській кухні є традиційні страви, завдяки яким її упізнають. А якщо заглибитися в кулінарні традиції, то знайдуться такі назви і рецепти, які всіх приємно здивують. Найкращі традиційні страви українців: борщ, вареники, сало, капусняк, домашня ковбаса, холодець, крученики м"ясні, деруни, білі гриби по-гуцульськи, банош, печеня, полтавські галушки, голубці, котлети по-київськи, вергуни, млинці іт.д. От і наші вихованці спробували разом з мамами приготувати улюблені українські страви.
- Історія закладу
- Наш колектив
- Наші групи
- Методична скарбничка
- Педагогічний досвід працівників
- Дистанційна освіта
- Сторінка інструктора з фізичного виховання
- Сторінка музичного керівника
- Сторінка практичного психолога
-
Сторінка медичної сестри
- Організація медичного обслуговування
- Основні вимоги до харчування дітей
- Перспективне меню
- Пам'ятка для батьків
- Поради лікаря
- Дитячі інфекції
- Коронавірусна інфекція COVID-19
- Вірусні кишкові захворювання
- ГРИП, ГРВІ
- Холера - особливо небезпечна інфекційна хвороба
- Медична довідка форми №086/0
- Обережно-сказ
- Батьківська сторінка
-
Прозорість та інформаційна відкритість закладу
- ЛІЦЕНЗІЯ
- СТАТУТ ЗАКЛАДУ
- МОВА ТА ОСВІТНІ ПРОГРАМИ
- ІНФОРМАЦІЯ ПРО КАДРОВИЙ СКЛАД ЗАКЛАДУ
- ДАНІ ПРО ФАКТИЧНУ ЧИСЕЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ
- ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДІТЕЙ ДО ЗАКЛАДУ
- ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДІТЕЙ НА НАВЧАННЯ
- ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ В ЗАКЛАДІ
- ПРАВИЛА ВНУТРІШНЬОГО РОЗПОРЯДКУ ЗДО
- ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗАКРІПЛЕНУ ЗА ЗАКЛАДОМ ТЕРИТОРІЮ ОБСЛУГОВУВАННЯ
- МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКЛАДУ
- МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ОСВІТИ
- СТОП "БУЛІНГ"
- КОШТОРИС І БЮДЖЕТНІ КОШТИ
- БАТЬКІВСЬКІ КОШТИ
- СПОНСОРСЬКІ КОШТИ
- ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВНУТРІШНЮ СИСТЕМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ
- Звіт керівника
- Вакансії
- Інклюзивне навчання
- Організація харчування
- Річний план роботи ЗДО
- Програма розвитку ЗДО (ясла-садок) "Сонечко" с.Скибин на 2019-2024 р..р.
- Структура та органи управління закладу освіти
- Партнери
- Сторінка керівника
- Режим роботи ЗДО
- Електронна реєстрація